Woluwe Danse is een sportclub die alle amateurs van sportdansen en van vrije tijd te samen brengt (wals, tango, cha-cha... maar ook dansclips en Funky, rock of rock' n rol).

Onze club is begonnen met "Ballroomdans" of Salondans. Zijn doel was om, salondansen te promoten, aan te leren en te bevorderen in clubverband. Enkele voorbeelden van salondansen zijn rock, de weense wals, tango en cha-cha. Verschillende niveaus van opleidingen zijn mogelijk al naar gelang u een beetje of veel danservaring hebt. Voor meer inlichtingen, bezoek onze afdeling Ballroomdans/Salondansen.

Sinds vier seizoenen, heeft Woluwe Dans een extra afdeling geopend: "Funky/Dance for Fans", aldus een sterke vraag van een nieuw publiek. Hier heeft de term "sportdansen" heel zijn betekenis, aangezien het gaat om een complete choreografie te leren van een videoclip die zich in de internationale top 10 bevindt. Twee niveaus worden u voorgelegd: beginnelingen en gevorderden. Voor de jongeren minder dan 14 jaar laat de les "junior" toe, de jongeren iets meer eenvoudige bewegingen en choreografieŽn te leren.
Het jaarlijkse Bal van de club (meestal in maart) is altijd de gelegenheid voor de verschillende groepen van funky om hun knowhow te tonen bij een demonstratie voor 200 ŗ 300 personen! Voor meer inlichtingen, bezoekt onze afdeling Funky/Dance for Fans.

Voor alles te vervolledigen, organiseert Woluwe Dans ook modules en stages van 3,4 zelfs 10 lessen van een bepaald thema of een dans in het bijzonder. Bijvoorbeeld technische stages en modules van latino, rock en rock' n roll.

Woluwe Dans is een club. Dat betekent dat u bij de lessen en trainingen, ook kan genieten van de sfeer van een club. Deze accentueert zich zeker bij de trainingen en de verschillende activiteiten voorgesteld tijdens het hele jaar: deelname aan buitenstaande avonden, wedstrijden, enz. U bent de leden van onze club, en deze club is voor u bestemd.

Al onze lessen worden gegeven door leeraars die elk hun diploma van de Belgische Unie van Leraren in Dans en Omgangsvormen (BULDO) behaald hebben. De lessen zijn vrij, en worden altijd gegeven met de aanwezigheid van een lid van het comitť (of iemand die geassimileerd is). Voor de lessen "Funky junioren", zijn de ouders uitgenodigd om de lessen bij te wonen als ze dat wensen.
Het merendeels van onze activiteiten worden gegeven in de gemeenten van Sint-Lambrechts-Woluwe en Auderghem.

Klikt hier om de informatiebrochure van de club in versie pdf te hebben (alleen in het Frans).

Zet uw bezoek verder door de volgende afdelingen te kiezen (alleen in het Frans) :

  • afdeling Ballroomdans
  • afdeling Funky
  • U kan ook lezen de "Echo de la Woluwe Danse" niewsbrief lezen (in het Nederlands !) .     
    Commentaires sur le site : Philippe